Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_ قائم‌مقام موسسه امام خمینی(ره) بابیان اینکه علامه مصباح یزدی طرح ویژه‌ای برای نظام آموزشی حوزه‌های علمیه داشت، گفت: تقید خاص آیت‌الله مصباح یزدی به متن قرآن ازجمله اصول تفسیری ایشان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله محمود رجبی در آیین نکوداشت مقام علمی، اخلاقی و شخصیت بین‌المللی فقیه و حکیم مجاهد آیت‌الله مصباح یزدی که  ظهر امروز در سالن قدس مجتمع جامع امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار داشت: یکی از ابعاد علمی آیت‌الله مصباح یزدی، بُعد تفسیری ایشان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: علامه مصباح یزدی از شخصیت‌هایی است که در این عرصه موردعنایت علامه طباطبایی بوده و مرحوم علامه تفسیر المیزان را پیش از چاپ در اختیار ایشان قرار می‌داد و از ایشان می‌خواستند که آن را مطالعه کرده و اگر نظراتی دارند، به ایشان عرضه کنند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه بیان کرد: ویژگی دیگر مجموعه تفسیر موضوعی ایشان، بیان مجموعه‌ای از نظریه‌پردازی‌های سرنوشت‌ساز است،  مباحث ایشان در مهندسی فرهنگی و برنامه‌ریزی اجتماعی، این مباحث کارساز و نقش‌آفرین است و انصافاً نظریه کلانی است که در همه عرصه‌های فکری و فرهنگی راهگشا است.

آیت‌الله مصباح؛ اسلام‌اندیشی بدون انفعال و التقاط در مقابل غربرفتار، گفتار و همه زندگی آیت‌الله مصباح یزدی در راستای کسب رضایت الهی بودنقش احیاگری علامه مصباح در فرهنگ و تمدن اسلامی

وی گفت: تقید خاص آیت‌الله مصباح یزدی به متن قرآن ازجمله اصول تفسیری ایشان است، تحلیلی که در خصوص توحید در الوهیت از قرآن کریم دارد نشان می‌دهد که ایشان به‌هیچ‌وجه از متن قرآن عدول نمی‌کند، این تفسیر قرآنی از سوی علامه مصباح به‌عنوان حاصل عمر 50 ساله علمی ایشان معرفی‌شده است.

استاد حوزه علمیه گفت: این مباحث با یک تبیین عقلانی در طرح ولایت عرضه‌شده است و به این جهت است که ایشان بیان کرد که طرح ولایت حاصل عمر من است زیرا وی تمام عمر خود صرف تولید این قالب و ساختار است.

قائم‌مقام موسسه آموزش عالی امام خمینی (ره) بابیان اینکه علامه مصباح یزدی طرح ویژه‌ای برای نظام آموزشی حوزه‌های علمیه داشت، تصریح کرد: علامه مصباح یزدی نظام آموزشی حوزه و آسیب‌های حوزه‌های علمیه را ناظر به ارائه راهکار‌های هدفمند موردتوجه قرار داده، طرح ویژه‌ای برای تقویت بایسته‌ها و برطرف آسیب‌ها مانند طول دوره، متون آموزشی و شیوه برنامه‌ریزی ارائه کرد و آن را نیازمند تکمیل می‌دانست.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی: آیت‌الله مصباح یزدی همواره برای رفع نیاز ایتام آل محمد(ص) تلاش می‌کرد

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز در این مراسم بیان کرد: آیت‌الله مصباح یزدی همواره برای رفع نیاز ایتام آل محمد(ص) تلاش می‌کرد و در اندیشه روز قیامت بود و می‌خواست در آن روز که همه آشفته هستند، آرامش داشته باشد.

وی افزود: آیت‌الله مصباح یزدی در فریادها و خروش‌هایش همچنان زنده و جوشان است، در جلوی جبهه انقلاب حرکت کرده و سربازان انقلاب نیز او را همانند مشعلی در مسیر انقلاب می‌نگرند و از او پیروی می‌کنند.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بابیان اینکه آیت‌الله مصباح یزدی شجره مبارکی بود که مستقل می‌اندیشید، ایشان را متفکر اسلامی دانست و عنوان کرد: این عالم بزرگ نه شرقی و نه غربی، بلکه اسلامی می‌اندیشید؛ ایشان منبع نور بود و برای روشن شدن نیاز به نور نداشت؛ این عالم فرزانه منشأ نار و نور معنوی و الهی بود.

رشاد به آثار تألیفی انبوه آیت‌الله مصباح یزدی اشاره و تأکید کرد: ایشان 165 جلد کتاب در 120 عنوان و درده‌ها موضوع تألیف کرده بود؛ همچنین هزاران طلبه و دانشجو و صدها هزار جوان از آبشخور معارف و اندیشه او سیراب شده و می‌شوند.

وی آیت‌الله مصباح یزدی را بزرگترین متفکر علوم انسانی اسلامی عصر ما دانست و بیان کرد: ایشان در فلسفه های مضافی همچون فلسفه سیاسی، فلسفه تاریخ، فلسفه اخلاق، تمدن و فلسفه علوم انسانی یک اندیشمند بزرگ و دانا بود.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه مجاهدت های علمی آیت الله مصباح یزدی را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: ایشان همه عرصه های معرفت عصر را در نوردید و در عرصه های فلسفه، کلام، تفسیر، قرآن پژوهی، حدیث پژوهی، اخلاق و معرفت شناسی تلاش و جهاد بزرگی انجام داد؛ فلسفه های مضاف با ایشان آغاز شده و ایشان میدان دار این عرصه ها محسوب می شود.

دبیر مجمع جهانی اهل بیت(ع):علامه مصباح در حوزه اخلاق در قرآن صاحب سبک بود

حجت الاسلام والمسلمین رمضانی دبیر مجمع جهانی اهل بیت(ع) در این آیین گفت: آیت الله مصباح در کنار تالیف این آثار، خودش تمامی آداب تربیت اسلامی را رعایت می کرد و این تربیت در تمام وجوه شخصیتی ایشان مشخص است

وی افزود: تقسیم اخلاق به اخلاق فردی، اجتماعی و الهی از ابتکارات مرحوم آیت الله مصباح نبود ولی ابتکاراتی که در این حوزه های بحثی قابل مشاهده است، بسیار دقیق است، پیش از دهه هفتاد که آثار ایشان انتشار یافت مشخص است که ایشان در این مباحث کارهای عظیمی داشتند.

دبیر مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: علامه مصباح در حوزه اخلاق در قرآن صاحب سبک بود و با مطالعه آثار ایشان به خوبی می توان این مباحث را مشاهده کرد، در توسعه ارتباطات انسانی این مباحث بسیار کاربردی است، این عالم مجاهد در مباحث اخلاق در قرآن به مفاهیم کلی اشاره داشته است ولی سبک بیان ایشان، در این حوزه از ابتکارات خاص ایشان است.

رمضانی خاطرنشان کرد: یکی از بحث هایی که ایشان در جلد دوم اخلاق در قرآن مطرح می کند، امام صادق(ع) می فرماید تا زمانی که انسان به ادب کامل نرسد به بلوغ و جامعیت در حوزه دین و دنیا نمی رسد و ایشان در این حوزه به معنی جامع این کلام امام صادق(ع) را با خود دارند.

انتهای پیام/452/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه آیت الله مصباح یزدی علامه مصباح یزدی نظام آموزشی حوزه طرح ویژه ای حوزه های علمیه اخلاق در قرآن متن قرآن عرصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۸۵۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاکمیت نگاه ویژه‌ای در تأمین نیاز‌های حرفه‌ای ماماها داشته باشد

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمود فاضل رئیس شورای عالی نظام پزشکی در مراسم روز ماما اظهار کرد: ایجاد هارمونی در بین رشته‌های علوم پزشکی از لوازم و تکالیف یک سیستم حرفه‌ای پیشرو است.

وی حوزه پزشکی را پرافتخارترین حوزه‌ها در کشور خواند و افزود: نقش ماما در بهبود شرایط مادر باردار که به گفت و گو و انتقال تجربیات و مهارت‌ها اعمال می‌شود، مصداق هنرمندی است.

فاضل گفت: ماماها، خانواده که پایه‌ای‌ترین واحد جامعه است را مراقبت می‌کنند و این باید حاکمیت را متوجه نماید که نگاه ویژه‌ای در تأمین نیاز‌های حرفه‌ای و معیشتی ایشان مبذول کند.

وی همچنین به تفاهمنامه سازمان نظام پزشکی با وزارت آموزش و پرورش که طی آن بر تأمین مراقبین سلامت وزارتخانه از دانش آموختگان جامعه پزشکی از جمله مامایی تأکید شده است، اشاره کرد.

فاضل ضمن تأیید مشکلات حوزه‌ سلامت بر حفظ امید به عنوان یک راه استراتژیک تأکید کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همایش «حوزه انقلابی حوزه منتظر» به میزبانی شیراز برگزار می‌شود
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • ‌چهارمین همایش «حوزه انقلابی، حوزه منتظر» در شیراز برگزار می‌شود
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • بزرگداشت آیت الله ضیاءالدین نجفی(ره) در قم برگزار شد
  • حوزه‌های علمیه در مقابل اهداف دشمن رسالت سنگینی دارند
  • حاکمیت نگاه ویژه‌ای در تأمین نیاز‌های حرفه‌ای ماماها داشته باشد
  • آیت‌الله حسینی بوشهری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • معرفی برگزیدگان جشنواره رشد در هرمزگان
  • آیت‌الله مصباح نقش مهمی در تحول علوم انسانی داشتند