Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده نمایش "کالبدشکافی یک واقعه‌ی معمول" گفت: اعتقاد دارم اثر هنری خوب اثری است که هم مخاطب خاص و هم مخاطب عام از آن بهره‌مند شوند. فکر می‌کنم در شرایط فعلی‌مان اگر صرفاً برای مخاطبان خاص کاری کنیم، رسالت هنر را به جا نیاورده‌ایم. ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۴ استانها آذربایجان شرقی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، نشست خبری نمایش " کالبدشکافی یک واقعه‌ی معمول" شامگاه دوشنبه، در مجتمع فرهنگی و هنری 29 بهمن تبریز برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هومن بیگ نژاد، تهیه‌کننده این نمایش با اشاره به جذابیت‌های نمایش‌نامه این اثر اظهار داشت: این نمایش جزو شاهکارهای استاد شریعت است که جزو افتخارات تبریز هستند. در رابطه با کارگردانی هم باید بگویم که این کار به عنوان پروژه پایان‌نامه خانم حبیب پیران آغاز شد.

وی افزود: ما معمولاً از هنرمندان جوان در عرصه‌های مختلف حمایت کرده‌ایم. در این نمایش نیز مطمئن هستیم قدمی که برداشته‌ایم، قدمی بزرگ است و قطعاً خروجی خوبی خواهیم داشت.

بیگ نژاد ادامه داد: ما در موسسه الف ابتدا با بحث آموزش بازیگری کارمان را آغاز کردیم اما بعد از 3-4 ترم آموزش، آن‌ها را وارد عرصه بازیگری می‌کنیم. بعد از ماه‌های محرم و صفر نیز اجراهای دیگری که این بازیگران در آن‌ها حضور دارند روی صحنه می‌رود.

تهیه‌کننده نمایش "کالبدشکافی یک واقعه‌ی معمول" که طراحی صحنه‌این نمایش را نیز بر عهده داشته است، ادامه داد: صحنه‌این نمایش صحنه‌ای فلسفی است اما سعی کرده‌ایم در عین منعطف بودن، با متن نمایش هم‌خوانی داشته باشد. صحنه‌ای که خواهید دید، فلزی است و انتقاداتی را در برداشت اما تمام جوانب را در نظر گرفته‌ایم و سیستمی چندمنظوره است تا بعد از نمایش نیز با کاربردی دیگر مورد استفاده قرار بگیرد. تلاش کردیم تا با هزینه‌ای این صحنه را تولید کنیم که متعارف باشد.

مدیرعامل موسسه الف در رابطه با انتخاب این متن گفت: نزدیک 400 متن به خاطر برگزاری جشنواره "صلح الف" را در دست داشتیم که همگی هم متن‌های خوبی بودند. با این حال تلاش کردیم با متنی کار کنیم که نویسنده آن فردی از شهر خودمان باشد. از متن‌هایی که در جشنواره پذیرفته شدند نیز برای کار به کارگردانان تئاترمان سفارش داده‌ایم اما بازیگران آن‌ها از اعضای موسسه خودمان هستند.

اخبار تئاتر| یک نظریه شخصی، در تماشاخانه استاد مشایخینمایش‌های راه یافته به جشنواره تئاتر خیابانی مریوان معرفی شدندبرگزیدگان بخش صحنه‌ای چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی معرفی شدندبرترین‌های بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر رضوی معرفی شدند

با کار کردن برای مخاطب خاص رسالت هنر را ادا نکرده‌ایم

اکبر شریعت، نویسنده نمایش: من هنوز خودم را به معنای واقعی کلمه نویسنده نمی‌دانم و در حال کسب تجربه هستم. به واسطه اعتماد عزیزان می‌توانم متن‌هایی تولید و ایرادات آن را در متن‌های بعدی رفع کنم. این متن در ابتدا بر اساس خواسته خانم حبیب پیران نوشته شد اما دغدغه مشترک تمام گروهمان موجب شد که به این متن برسیم.

وی ادامه داد: این نخستین تجربه من برای نوشتن متن فارسی برای اجرا روی صحنه بود و امیدوارم رضایت‌بخش باشد. حضور بازیگران با تجربه در این نمایش نیز برای من افتخار بزرگی محسوب می‌شود.

شریعت در رابطه با این نمایش خاطرنشان کرد: این نمایش در مورد حقوق زنان است. دختری 16 ساله از طرف خانواده فشارهایی را تحمل می‌کند اما پایان این ماجرا را ترجیح می‌دهم روی صحنه ببینید. معتقد هستم که گاهی اوقات فجایعی رخ می‌دهد به همین دلیل این متن این نمایش را نوشتم. اگر بخواهیم قبل از اجرا در مورد اثرگذاری متن صحبت کنیم، نباید متنی بنویسم. این دغدغه نه تنها دغدغه من و کارگران، بلکه دغدغه طیف عظیمی از مردم ما است.

این نویسنده در رابطه با اینکه نمایش "کالبدشکافی یک واقعه‌ی معمول" برای مخاطبان خاص روی صحنه می‌رود یا خیر؟ اظهار داشت: اعتقاد دارم اثر هنری خوب اثری است که هم مخاطب خاص و هم مخاطب عام از آن بهره‌مند شوند. فکر می‌کنم در شرایط فعلی‌مان اگر صرفاً برای مخاطبان خاص کاری کنیم، رسالت هنر را به جا نیاورده‌ایم.

وی در رابطه با فعالیت‌های قبلی خود گفت: پیش از این در حوزه فیلم‌نامه‌نویسی حضور داشتم اما به پیشنهاد برخی از دوستان وارد نمایش‌نامه نویسی شدم. کارم برای اجرای صحنه‌ای را با متن‌های ترکی آغاز کردم. نمایش‌نامه‌های "پاشا"، "آجی و کول" و "موسیو" را به زبان ترکی کار کرده‌ام اما اولین کاری که برای اجرای فارسی روی صحنه نوشته بودم، همین نمایش است. قبلاً هم تجربه‌هایی برای نمایش‌نامه فارسی داشتم اما برای اجرا نبود.

از 4 سال پیش به این نمایش فکر کردم

کارگردان نمایش "کالبدشکافی یک واقعه‌ی معمول" نیز در رابطه با اجرای این نمایش گفت: تمرین‌هایمان از یک ماه پیش آغازشده و قبل از آن درگیر متن بودیم. 2-3 ماهی آقای شریعت تلاش کردند تا این متن را آماده کنند. از یک سال پیش قول گرفته بودم تا آقای شریعت برای پایان‌نامه من یک متن بنویسند.

وی در رابطه با تعداد بازیگران و مدت اجرای این نمایش گفت: ما در این نمایش 6 بازیگر داریم. با توجه به سنگینی اجرا، عوامل صحنه زیادی با ما همکاری کردی‌اند. این نمایش در 70 دقیقه اجرا می‌شود.

حبیب‌پیران در رابطه با اجرای عمومی این نمایش گفت: تجربه شخصی من بیشتر در حوزه بازیگری بوده و از ترم یک دانشگاه در پروژه‌های حرفه‌ای کار کردم. همه این تجربه‌ها را به توصیه یکی از اساتیدم کسب کردم که بعد از این تجربه‌ها در بازیگری وارد عرصه کارگردانی شوم. فکر می‌کنم این تجربه‌ها خیلی به من کمک کرد. از همان ترم اول دغدغه پایان‌نامه داشتم. نمی‌خواهم که شعار بدهم اما 4 سال به این نمایش فکر کردم و این‌طور نیست که بدون تجربه و دغدغه این اجرا را روی صحنه ببریم.

کارگردان نمایش "کالبدشکافی یک واقعه‌ی معمول" ادامه داد: معمولاً بازیگر با امکانات صحنه، موسیقی و نور تمرین نمی‌کند اما ما تلاش کردیم سه بار تمرین کنیم تا خطاها را کمتر کنیم. این تجربه اول من است قطعاً خطاهایی داریم اما موضوع مهم در این میان، موضوع پایان‌نامه من است چرا که نتیجه 4 سال تلاش در دانشگاه را می‌بینم.

وی در رابطه با اهداف خود برای آینده شغلی خود گفت: من بازیگری را دوست داشتم که یک‌بار تجربه کنم. علاقه‌ای به این موضوع نداشتم اما وقتی اولین کار به من پیشنهاد دادند دانشجوی ترم یک بودم. بعد از آن و بر حسب پیشنهاد استادم نظرم تغییر کرد و خیلی تحت تأثیر بازیگری قرار گرفته و دیدم که دنیای عجیبی است. در همان کار اول جایزه گرفتم و کارهای متعددی را روی صحنه بردیم. با این حال دیدم که با آن روند خیلی از کارگردانی دور می‌شوم به همین دلیل سعی کردم یک سال استراحت کرده و سپس به مسیری که واقعاً می‌خواهم ادامه دهم. در این یک سال روی پایان‌نامه و کارگردانی تمرکز کرده و از تجربیاتی که کسب کرده بودم، استفاده کردم. در ادامه نیز به صورت جدی کارم را در عرصه کارگردانی ادامه خواهم داد.

مدیران رابطه‌ای با هنر ندارند

جمال ساقی نژاد، بازیگر نمایش "کالبدشکافی یک واقعه‌ی معمول" در رابطه با حضور در این نمایش اظهار داشت: افتخار می‌کنم که بستری فراهم‌شده تا در نمایشی حضور داشته باشم که نویسندگی آن بر عهده آقای شریعت بوده است. من قبلاً هم گفته‌ام مانند کارگری هستیم که هر جا از ما بخواهند کار می‌کنیم و هنر را فراموش کرده‌ایم.

وی ادامه داد: شاید خیلی‌ها دغدغه هنر داشته باشند اما بعد از 20 سال، دغدغه من هنر نیست. وقتی که مسئولان ارزشی برای هنر قائل نیستند یا مدیران و ... رابطه‌ای با هنر ندارند، برای چه باید تلاش کنیم؟ وقتی برای نمایشی تمرین می‌کنیم ولی جایی برای اجرای آن نداریم، نمی‌توانم بگویم که دغدغه‌ام هنر است. بلکه در واقع به خاطر شغلم و انجام صحیح کارم تلاش می‌کنم.

تلاش می‌کنم دو نقش متفاوت را به خوبی اجرا کنم

فرید ادهمی، بازیگر این نمایش نیز در ادامه این نشست گفت: پیش از این اکثراً در نقش‌های اصلی بازی می‌کردم اما نقشی که در این نمایش پیشنهاد شد، علی‌رغم اینکه نقش اصلی نبود، تأثیرگذاری خوبی داشت. در این نمایش دو نقش را اجرا می‌کنم که با هم متفاوت هستند. زمانی که متن را می‌خواندم به‌اندازه‌ای جذاب بود که 3 بار آن را مطالعه کردم.

وی ادامه داد: در این نمایش از حقوق زنان حمایت‌شده و نشان داده می‌شود که تا چه میزان حقوق زنان پایمال شده است. تلاش می‌کنم دو نقشی که بازی می‌کنم را خیلی متفاوت ارائه کنم و امیدوارم در این کار هم موفق باشم. تجربه‌ای که با خانم حبیب پیران داشتم، در ابتدا هماهنگی چندانی نداشتیم اما رفته‌رفته وضعیت بهتر شد و کار به خوبی پیش رفت.

ادهمی در پایان گفت: به سختی متن‌ها را قبول می‌کنم اما این متن خیلی جذاب و دوست داشتی بود. این برای من افتخار است که با آقای ساقی نژاد روی صحنه می‌روم.

انتهای پیام/ش

R7887/P/S6,47/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۷۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «پر» نوشته مجید کاظم‌زاده‌مژدهی با کارگردانی محمد رسائلی در قالب هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی از ۱ تا ۱۰ اردیبهشت سال جاری در تالار مرکزی شهر رشت روی صحنه رفت.

محمد رسائلی درباره موضوع نمایش «پر» و دغدغه خود برای تولید و اجرای این اثر، گفت: این نمایشنامه با مضمون بسیار خاص و مرتبط با فرهنگ رضوی نوشته شده و رویکرد آن مرا به چالش واداشت و لذا دوست داشتم آن را تولید کنم. این نمایش زندگی یک فرد به اصطلاح چاله‌میدانی قبل انقلاب را روایت می‌کند که عاشق زنی می‌شود که کفش‌دار حرم امام رضا (ع) است و داستان جالبی برایش رقم می‌خورد.

وی اظهار امیدواری کرد داستان این اثر در اجرا نیز مخاطب را تحت تاثیر قرار داده باشد.

رسائلی با بیان اینکه تولید اثر برای جشنواره‌های موضوعی یا غیر آن به لحاظ اجرا دارای چارچوب مشخصی است، تصریح کرد: برای القای روح و جان معنوی تئاترهای با موضوع رضوی به مخاطب، نگاه ما متفاوت می‌شود زیرا تاثیر روانی که من به عنوان هنرمند در وجودم از امام رضا (ع) می‌گیرم با کارهای دیگر متفاوت است. هنرمند عرصه تئاتر باید در درجه اول ارتباط معنوی و ارادت خاصی را که خودش با امام رضا (ع) می‌گیرد به خوبی در لایه‌های مختلف اجرا برای مخاطب نیز به نمایش بگذارد تا ارتباط دوسویه بین مخاطب و تئاتر رضوی شکل بگیرد و مضمون مورد نظر به مخاطب القا شود.

کارگردان نمایش «پر» درباره حضور در جشنواره رضوی یادآور شد: این جشنواره برای من جایگاه مستحکمی دارد که به آن ارادت دارم و حالم را تا حد بسیار زیادی خوب می‌کند، لذا شرکت در آن برایم جایگاه بالایی داشت.

وی درباره حذف بخش رقابتی جشنواره تئاتر رضوی و گرایش به اجرای عمومی نمایش‌ها در شهرهای خود، تاکید کرد: این اقدام گامی موثر و حرکتی قابل پذیرش است و این مهم مولفه موثری در موفقیت اهداف جشنواره برای نشر فرهنگ رضوی است.

رسائلی در پایان با بیان اینکه وجود بخش رقابتی از جهتی سبب تبادل نظر و انتقال تجربه بین گروه‌های نمایشی می‌شود، گفت: با این وجود تحقق حمایت اجراهای عمومی برای هر نمایش در شهر خود با توجه به شرایط اقتصادی موجود بسیار بهتر است و از این منظر این اقدام پسندیده و قابل ستایشی است که از سوی دبیرخانه جشنواره مطرح شده است.

کد خبر 6095119 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • پرفروش ترین تئاترهای دولتی کدام اند؟
  • اعلام آمار فروش سالن‌های دولتی تئاتر
  • «گالیله» یک میلیاردی شد
  • نمایش «گالیله» بیش از ۱ میلیارد تومان فروخت
  • «گالیله» بیش از ۱ میلیارد تومان فروخت
  • پارسا پیروزفر، مهران مدیری و الناز شاکردوست رکوردداران روز اول اکران
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب